O timu za Bepanthen®

Istorija tima za Bepanthen®

Tim za Bepanthen® osnovan je i počeo je s radom 1944. godine, a od 2005. godine deo je korporacije Bayer.

Rad smo započeli sa samo tri proizvoda, uključujući i naš glavni proizvod, Bepanthen® Baby mast za zaštitu i obnovu kože. Danas nudimo široku lepezu inovativnih proizvoda za negu kože. Sve naše proizvode možete da pronađete u apotekama, gde su dostupni u slobodnoj prodaji.

Ključni sastojak naših proizvoda: provitamin B5

Naši naučnici godinama koriste lekovita svojstva dekspantenola, poznatog i pod nazivom provitamin B5, koji se nalazi u svim našim proizvodima. Ovaj sastojak, prozvan „kožnim vitaminom“, doprinosi u održavanju kože zdravom i učestvuje u raznim metaboličkim procesima u organizmu.

žena sa pjegavom kožom

Na ćelijskom nivou, provitamin B5 brzo se pretvara u pantotensku kiselinu, koja igra ključnu ulogu u stvaranju koenzima A. On podstiče proces obnove ćelija i regeneraciju epitelnog tkiva. Ostali korisni efekti provitamina B5:

  • Podstiče deobu i migraciju ćelija.
  • Poboljšava proizvodnju lipida u koži.
  • Ubrzava rast tkiva.
  • Ublažava upalu.
  • Pomaže pri zarastanju površinskih povreda kože i sluzokože.
  • Pomaže u održavanju vlažnosti kože.

Ukratko, provitamin B5 nežno podstiče prirodno obnavljanje kože i održava je glatkom, mekom i vlažnom.

Proizvodi iz linije Bepanthen®

U timu za Bepanthen® posvećeni smo razvoju proizvoda koji su ne samo efikasni, već i blagi. Stoga blisko sarađujemo s dermatolozima, zahvaljujući čijem dugogodišnjem iskustvu naši proizvodi nude koži tačno ono što joj je potrebno. Ni više ni manje od toga.

Proizvodi iz linije Bepanthen® zadovoljavaju potrebe cele porodice. Razvili smo proizvode za negu dečije kože, za negu suve kože, zarastanja manjih povreda, negu tela i formulaciju za suvoću očiju.